Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 63 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

NEWSLETTER της Οίκοpress για τις θεματικές «Πράσινη Γεωργία» και «Βότανα & Υγεία» - Σύνοψη άρθρων

Γράφει η Ευαγγελία Κωτσοβίνου,
Γεωπόνος Γ.Π.Α.,
M.Sc.

 

Βότανα και Υγεία

Φύσις νόσων ιατρός είπε ο Ιπποκράτης

Τον 4ο π.Χ. αιώνα ο Ιπποκράτης δίδασκε μέσα απ’ τον πασίγνωστο αφορισμό του ότι «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας.»

Ένα ταξίδι στον κόσμο των βοτάνων…

Διαβάστε περισσότερα...


Αρωματικά Φυτά και Βότανα στον Αστικό Χώρο

Τα αρωματικά φυτά αποτελούν μια μεγάλη κατηγορία του φυτικού βασιλείου και κατέχουν μια ιδιάζουσα θέση στη ζωή όλων των λαών και όλων των εποχών, λόγω των αιθέριων ελαίων τους. Από τους αρχαίους χρόνους ήταν γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η πρώτη γνωστή γραπτή αναφορά για θεραπευτικά φυτά έρχεται από τους Σουμέριους το 2200 π.Χ. Ακολούθησαν οι Έλληνες, οι Κινέζοι, οι Βαβυλώνιοι και οι Αιγύπτιοι αναγνωρίζοντας την αξία τους.

Διαβάστε περισσότερα...


Ζωή Στην Πόλη & Πράσινη Ανάπτυξη

Η πράσινη ανάπτυξη αναφέρεται στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, δηλαδή τη προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία «αεί+φέρω= εξασφάλιση της παραγωγής αγαθών χωρίς την μείωση της παραγωγικής δυνατότητας». Συχνά, ταυτίζεται με έννοιες όπως αειφόρος ανάπτυξη και βιώσιμη ανάπτυξη, οι οποίες όμως στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη πρωτίστως, λαμβάνοντας υπόψη την φυσική παραγωγή των προϊόντων σε ικανοποιητική ποσότητα και στο μέλλον. Ως γνωστών οι φυσικοί πόροι υποβαθμίζονται με την ανθρώπινη παρέμβαση. Οι φυσικοί πόροι διαχωρίζονται σε ανανεώσιμους, όπως ο άνεμος, καθότι ανανεώνονται με φυσικές ή τεχνικές διεργασίες. Σε μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους, όπως ο ορυκτός πλούτος του εδάφους, λόγω του ότι εξαντλούνται τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα...


Αντέχουν τα βιολογικά την κρίση;

Βιολογικά προϊόντα στην κρίση;

Τι αλλάζει, παραμένουν στην πρώτη επιλογή των αγοραστών τους;

Η οικονομική εξαθλίωση που μαστίζει ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας αναγκάζει πολλούς να στραφούν σε όλο και φτηνότερα τρόφιμα και σε μικρότερη ποσότητα. Πολλοί είναι αυτοί που θα αναρωτηθούν αν τα βιολογικά τρόφιμα αξίζουν της αγοράς τους;

Διαβάστε περισσότερα...


ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πώς να φτιάξετε το δικό σας κομπόστ, που θα δώσει νέα πνοή στα φυτά σας…

Τι είναι η κομποστοποίηση;

Αρχικά, κομποστοποίηση σημαίνει η διαδικασία παραγωγής του κομπόστ. Το κομπόστ είναι φυτόχωμα άριστης ποιότητας, που παράγεται εύκολα, με τη φυσική διαδικασία αποσύνθεσης των οργανικών αποβλήτων από τους μικροοργανισμούς. Τα φυτικά υπολείμματα μετατρέπονται σε ένα αφράτο δασικό σκουρόχρωμο υπόστρωμα, το χούμο, που κρατά την εδαφολογική ισορροπία και διατηρεί το έδαφος ζωντανό και εύφορο.

Διαβάστε περισσότερα...


Αλληλεγγύη στην κρίση – Δωρεάν τρόφιμα σε άπορους, ποιοι τα δικαιούνται;

Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφής σε άπορους, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στην Ε.Ε. από το 1987, στη χώρα μας έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ στα τέλη της δεκαετίας ’90. Τα βασικά είδη που διατίθενται είναι: ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυρί, σύμφωνα με την Μεσογειακή Διατροφή των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα...


Υγιεινή Διατροφή των Παιδιών

Τα παιδιά από μικρή ηλικία πρέπει να μάθουν να τρέφονται σωστά. Οι γονείς έχουν τον πρώτο λόγο στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και μετά έρχεται το σχολείο. Η Μεσογειακή Διατροφή είναι αποδεδειγμένα σωτήρια για πολλές παθήσεις και αν ένα παιδί παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μέσω της διατροφής του, για να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει σωστά, τότε θα έχει πολλές άμυνες και αντοχές στη μετέπειτα ενήλικη ζωή του.

Διαβάστε περισσότερα...


«Ενεργοί μικροοργανισμοί: σύμμαχοι στη ζωή»

Στη φύση υπάρχουν ωφέλιμοι αλλά και βλαβεροί μικροοργανισμοί, καθώς και ουδέτεροι που ακολουθούν αυτούς που θα επικρατήσουν. Οι ωφέλιμοι χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στα τρόφιμα, που καταναλώνουμε, όπως το ψωμί, το κρασί και το γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερα...


Πολιτιστικό πάρκο στη θέση του Παλαιού Ιππόδρομου

Μια αναξιοποίητη έκταση ήρθε η ώρα να φανεί χρήσιμη στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου άρχισαν οι ενέργειες για την αξιοποίηση του παλαιού Ιπποδρόμου. Έπειτα, από συμβολή του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος», θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο Πολιτιστικό Πάρκο της Χώρας. Προβλέπει την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και την ανάπτυξη Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Πάρκου. Η διαχείριση του Πολιτιστικού πάρκου τίθεται στο Δημόσιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας και θα είναι σε χρήση όλων των πολιτών. Ο προϋπολογισμός για το έργο φτάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, σε μια έκταση 200 στρεμμάτων. Η κατασκευή έχει σχεδιαστεί από τον Ιταλό διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα κ. Ρέντζο Πιάνο και χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Διαβάστε περισσότερα...


Πεδίον του Άρεως: ένας χώρος ειρήνης και όχι πολέμου

Το Πεδίον του Άρεως είναι ένας αναμφισβήτητα χώρος αναψυχής για τους κατοίκους του κέντρου. Μια ανάσα δροσιάς και ξενοιασιάς από την καθημερινότητα…Οι περισσότεροι επισκέπτονται το κέντρο της Αθήνας καθότι πολλές Δημόσιες και Ιδιωτικές Υπηρεσίες καθώς και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών δραστηριοποιούνται στο κέντρο.

Διαβάστε περισσότερα...


Το Πεδίο του Άρεως έχει πολλά ακόμα να μας δώσει

Πώς φαντάζεσαι το Πεδίο του Άρεως: Πες μας την ιδέα σου και δες την να γίνεται πραγματικότητα…

Το Πεδίο του Άρεως έχει πολλά ακόμα να μας δώσει, πέρα από το ότι είναι ένα πάρκο στην καρδιά της Αθήνας και αφουγκράζεται τους σφυγμούς της είναι και χώρος πολιτιστικών δρώμενων. Οι Αθηναίοι πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ιστορία του τόπου μας και αυτό φαίνεται από τα ιστορικά μνημεία που διακοσμούν ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα...


Κοινωνική Γεωργία χωρίς Μεσάζοντες

Η έννοια της φροντίδας είναι βαθιά ριζωμένη στην αγροτική κουλτούρα και οι αγρότες της Ευρώπης ήταν ανέκαθεν υπερήφανοι για την ικανότητά τους να παρέχουν το σωστό τύπο φροντίδας για τη γη, τα ζώα και τις καλλιέργειές τους. Αυτή η ικανότητα φροντίδας επεκτείνεται πλέον προς όφελος της κοινωνίας. Μιας και η νέα μορφή αλληλέγγυας οικονομίας στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των αγροτών και των καταναλωτών για τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων με έμφαση στα δίκτυα που μειώνουν το κόστος των συναλλαγών γιατί καταργούν στην πράξη τους μεσάζοντες. Στόχος η βελτίωση της ποιότητας της τροφής…

Διαβάστε περισσότερα...


Βιοδυναμική γεωργία - Μια φιλοσοφική άποψη του καλλιεργώ

Τι είναι η βιοδυναμική γεωργία;

Η βιοδυναμική γεωργία είναι ένας τρόπος καλλιέργειας που βασίζεται ασφαλώς στις αρχές της βιολογικής γεωργίας- καθότι εξασφαλίζει ένα υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά ακόμα λαμβάνει υπόψη και άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με τις δυνάμεις της γης και του σύμπαντος!

Διαβάστε περισσότερα...


Γιατί βιολογικός οίνος και όχι κρασί από αμπέλια βιολογικής γεωργίας;

Στην υγεία μας!

Το κρασί είναι ένα προϊόν το οποίο συνοδεύει τα γεύματά μας ευχάριστα, προσδίνοντας οφέλη, κατά τους αρχαίους ημών προγόνους «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Διαβάστε περισσότερα...


Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Το όνομα ΔΗΩ, αναφέρεται στην αρχαία θεά της γεωργίας, τη Δήμητρα. «Δη» = δωρικός τύπος της λέξης Γη και μήτηρ, δηλαδή μητέρα Γης. ΔΗΩ είναι ένας σύντομος τύπος του ονόματος της Δήμητρας, που χρησιμοποιείτο κυρίως στον αρχαίο ποιητικό λόγο.

Διαβάστε περισσότερα...


Φρούτα του πάθους

Το φρούτο του πάθους ή μαρακούγια (στα πορτ. maracujá, ισπ. maracuyá) είναι ένα είδος τροπικού φρούτου, του οποίου η λατινική του ονομασία είναι Passiflora edulis (Παθανθές το εδώδιμο). Προέρχεται από τη Βραζιλία. Υπάρχουν δύο ποικιλίες, αυτή που η φλούδα της είναι κίτρινη και αυτή που έχει μωβ φλοιό. Η μωβ ποικιλία, η πιο διαδεδομένη, είναι πιο μικρή σε μέγεθος. Εξωτερικά η φλούδα είναι ζαρωμένη και εσωτερικά έχει γλοιώδη υφή με πολλούς σπόρους. Ο καρπός τρώγεται με το κουταλάκι.

Διαβάστε περισσότερα...


Παπάγια

Η παπάγια (papaya), από τη γλώσσα Καρίμπ μέσω της ισπανικής, είναι ο καρπός του φυτού Carica papaya, του γένους Carica. Αποτελεί ιθαγενές φυτό των τροπικών χωρών της Αμερικής. Καλλιεργούνταν στο Μεξικό πολλούς αιώνες πριν την έλευση των κλασικών μεσοαμερικανικών πολιτισμών. Μερικές φορές καλείται και "δεντροπέπονο" ή "pawpaw," ωστόσο το νοτιοαμερικάνικο pawpaw αποτελεί ένα διαφορετικό είδος, του γένους Asimina. Πρόκειται για φυτό που μοιάζει με δένδρο.

Διαβάστε περισσότερα...


Υγεία και ομορφιά με τα βιολογικά καλλυντικά

«Πώς η υγεία δεν θα αποτελέσει θυσία στο βωμό της ομορφιάς;» Αναδείξτε την ομορφιά σας με τα ΟΙΚΟ-βιολογικά καλλυντικά… Γιατί να χρησιμοποιήσω τα βιολογικά καλλυντικά;

Διαβάστε περισσότερα...


Μήπως στην ετικέτα των καλλυντικών σας υπάρχουν ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ουσίες...

Κρυμμένα καρκινογόνα (Contaminants)

Διαβάστε περισσότερα...


Εξασθενές χρώμιο στα λαχανικά και φρούτα - πόσο απειλείται η υγεία μας

Τι είναι το χρώμιο;

Το χρώμιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο, άοσμο και σκληρό που ανήκει στα βαρέα μέταλλα. Ανακαλύφθηκε το 1797 από τον γάλλο Louis Vauquelin και ονομάστηκε chromium από την ελληνική λέξη «χρώμα», επειδή όλες οι ενώσεις του έχουν έντονο χρώμα και χρησιμοποιούνται κυρίως ως βαφές. Το συναντάμε σε πολλές διαφορετικές μορφές.

Διαβάστε περισσότερα...


Βρώμη - Avena sativa (Αβένα η εδώδιμη)

Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Avena sativa (Αβένα η εδώδιμη) και ανήκει στην οικογένεια των αγροστωδών. Είναι γνωστή με τα ονόματα αγριογέννημα, αγριοβρώμη, βρωμάρι, ταγή, αγριοσίφουνα, αβένα κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα...


Ο βασιλικός και οι θεραπευτικές του ιδιότητες-Ocimum basilicum (Ώκιμο το βασιλικό)

Ο βασιλικός είναι γνωστός από την αρχαιότητα. Ως τόπος καταγωγής του θεωρείται η τροπική και η υποτροπική ζώνη της Αφρικής και της Ασίας, με πρώτο κέντρο εξάπλωσης την Ινδία. Οι χριστιανοί τον θεωρούν ευλογημένο φυτό, καθώς η Ιερά Παράδοση αναφέρει ότι η Αγία Ελένη ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό από το άρωμα του βασιλικού που φύτρωσε στο μέρος που ήταν θαμμένος, γι' αυτό ονομάζεται και σταυρολούλουδο.

Διαβάστε περισσότερα...


Σπαθόχορτο ή Βάλσαμο (Hypericum perforatum)

Το σπαθόχορτο είναι ένα χαρακτηριστικό φυτό της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας. Σχηματίζει θάμνο που μπορεί να φτάσει μέχρι και 1μ. και όταν ανθίζει φέρει χρυσοκίτρινα άνθη. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι ότι τα φύλλα του περιέχουν έλαιο· αν κανείς στρέψει τα φύλλα του στο φως, φαίνονται να είναι γεμάτα τρύπες, γεγονός που οφείλεται στα μικρά κύτταρα των φύλλων που περιέχουν έλαιο.

Διαβάστε περισσότερα...


Βαλεριάνα (VALERIAN, Valeriana officinalis)

Η βαλεριάνα (Valerian, Valeriana officinalis) αναπτύσσεται σε δασώδεις περιοχές, κατά μήκος της όχθης των ποταμών και σε υγρά λιβάδια σε όλη την Ευρώπη. Παρόλο που δεν χρησιμοποιείται γενικά σαν τρόφιμο, συγκαταλέγεται στα φυσικά αρωματικά των τροφίμων. Πολυάριθμες μελέτες σε ανθρώπους υποστηρίζουν την παραδοσιακή χρήση της ως ελαφρύ ηρεμιστικό.

Διαβάστε περισσότερα...


Αχίλλεια (Achillea Millefolium). Ένα δώρο της Φύσης

Φυτό γνωστό για τις πολλές και θεραπευτικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα μέχρι και την σημερινή ιατρική. Από την αρχαία Ελλάδα και τους Σκωτσέζους μέχρι τους Ινδιάνους της Αμερικής. H αχίλλεια έχει πάρει το όνομά της από την ελληνική Μυθολογία και τον Αχιλλέα ο οποίος είχε το φυτό αυτό ως πανάκεια για την θεραπεία όλων των πληγών κάτι που του το είχε διδάξει ο κένταυρος Χείρων.

Διαβάστε περισσότερα...


Λευκό Τσάι

Η πιθανή θεραπευτική και καταπραϋντική ιδιότητα του τσαγιού είχε παρατηρηθεί απο αρχαιοτάτων χρόνων ιδιαίτερα από τους λαούς της Ασίας. Η επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια έχει κατ' επανάληψη επιβεβαιώσει τις υποθέσεις σχετικά με τις ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες του τσαγιού.

Διαβάστε περισσότερα...


Άνηθος

Η επιστημονική του ονομασία είναι Anethum graveolens (άνηθο το βαρύοσμον) και ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδοφόρων. Αυτό το γένος συμπεριλαμβάνει 2 φυτά αυτοφυή στις περιοχές της Ευρώπης και Ασίας. Ο κοινός καλλιεργήσιμος Άνηθος είναι ένα μονοετές φυτό, το άλλο συγγενές είδος είναι διετές.

Διαβάστε περισσότερα...


Αλόη Βέρα (Aloe Vera): Το φυτό της αθανασίας

Οι Αιγύπτιοι την ονόμαζαν «φυτό της αθανασίας», ενώ ο θρύλος λέει πως υπήρξε το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης. Ο λόγος για την αλόη, ένα σημαντικό φαρμακευτικό φυτό, το οποίο έρχεται να αποτελέσει μια ακόμη εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από τις παραδοσιακές καλλιέργειες, αν και απαιτεί μεγάλη αρχική επένδυση. Το φυτό άλλωστε έχει εγκλιματιστεί στη χώρα μας, όπου καλλιέργειά του άρχισε μόλις τα τελευταία χρόνια, χάρη στις προσπάθειες μεμονωμένων παραγωγών.

Διαβάστε περισσότερα...


ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ… ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Η παραδοσιακή δημοσιογραφία αναφέρεται στην πρωτογενή παραγωγή ειδήσεων και πληροφοριών. Ο επαγγελματίας δημοσιογράφος έχει επιφορτιστεί με την έγκαιρη, έγκυρη, καίρια και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών. Σε όλο αυτό το εγχείρημα έρχεται να συνεισφέρει και η νέα ψηφιακή τεχνολογία με την χρήση των κοινωνικών δικτύων (social media). Ο νέος όρος «δημοσιογραφία των πολιτών» ή αλλιώς «συμμετοχική δημοσιογραφία» αναφέρεται στην νέα δυνατότητα όλων να γίνουν παραγωγοί μιας πληροφορίας…

Διαβάστε περισσότερα...


Τροφή εκεί που ούτε το σκέφτεσαι! Το παράδειγμα της Τζια…

"Τα βελανίδια είναι για τη Τζια ό, τι η μαστίχα για τη Χίο"

Αλήθεια τα βελανίδια είναι ένας εδώδιμος καρπός; Τι έχουν να μας προσφέρουν…

Διαβάστε περισσότερα...


Γκι ή Ιξός

Μήνας γιορτών ο Δεκέμβρης και τα κλαδιά ελάτου και γκι έκαναν την εμφάνισή τους στα σπίτια μας.

Διαβάστε περισσότερα...


Έρευνα: οι βοτανικοί κήποι παίζουν ρόλο στη διάδοση ξενικών ειδών

Οι βοτανικοί κήποι παίζουν μεγάλο ρόλο στη διάδοση των ξενικών ειδών που «ξεφεύγουν» από συλλογές, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Για τις ανάγκες της έρευνας, ο καθηγητής Philip Hulme από το πανεπιστήμιο Lincoln στη Νέα Ζηλανδία εξέτασε πόσες φορές είχαν καταφέρει να ξεφύγουν 34 από τα σημαντικότερα ξενικά είδη στον πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...


Η Βιοποικιλότητα στην Αττική

Η Αττική χαρακτηρίζεται κι αυτή από πλούτο βιοποικιλότητας για τους ίδιους λόγους που αυτό ισχύει για όλη τη χώρα. Μάλιστα, παρά τις μακραίωνες και εντονότατες ανθρώπινες επεμβάσεις, η Αττική έχει σημαντικότατους οργανισμούς να επιδείξει. Το περιβάλλον της Αθήνας, μπορεί να μην μας ικανοποιεί, όμως η βιοποικιλότητά του μας εκπλήσσει και μέχρι τις μέρες μας ανακαλύπτουμε σε αυτό νέα είδη!

Διαβάστε περισσότερα...


Βοτανικός Κήπος Ι. & Α. Ν. Διομήδους

Η Αττική χαρακτηρίζεται κι αυτή από πλούτο βιοποικιλότητας για τους ίδιους λόγους που αυτό ισχύει για όλη τη χώρα. Μάλιστα, παρά τις μακραίωνες και εντονότατες ανθρώπινες επεμβάσεις, η Αττική έχει σημαντικότατους οργανισμούς να επιδείξει. Το περιβάλλον της Αθήνας, μπορεί να μην μας ικανοποιεί, όμως η βιοποικιλότητά του μας εκπλήσσει και μέχρι τις μέρες μας ανακαλύπτουμε σε αυτό νέα είδη!

Διαβάστε περισσότερα...


O Εθνικός Κήπος

O Εθνικός Κήπος αποτελεί πάρκο έκτασης 15,5 εκταρίων στο κέντρο της Αθήνας και προσθέτοντας τον κήπο του Ζαππείου με έκταση 13 εκταρίων το πάρκο έχει έκταση 28,5 εκταρίων (285 στρέμματα). Η πρώτη του ονομασία μέχρι το 1974 ήταν «Βασιλικός Κήπος».

Διαβάστε περισσότερα...


Βοτανικός Κήπος Πανεπιστημίου Αθηνών

Στον Κήπο καλλιεργούνται περίπου 200 είδη φυτών. Υπάρχουν πολλά είδη δέντρων και θάμνων, αρκετά ποώδη είδη, μία συλλογή από σαρκόφυτα και μία μικρή τεχνητή λίμνη με υδρόβια φυτά. Από τα ενδιαφέροντα φυτά του Κήπου είναι μερικά πανύψηλα δέντρα, τα οποία είναι: Cupressus sempervirens, Phoenix canariensis και Washingtonia sp. και κάποια φυτά ιστορικής σημασίας όπως η άκανθα (Acanthus mollis) και το κώνειο (Conium maculatum).

Διαβάστε περισσότερα...


Μία περιήγηση στους Βοτανικούς Κήπους της Αττικής

Η επαφή με τη φύση αποτελεί πάντα μία συναρπαστική εμπειρία. Πάρα πολλά διαφορετικά είδη και ποικιλίες φυτών βρίσκονται εκεί για να μας κεντρίσουν τη φαντασία και να μας γεμίσουν με όμορφες εικόνες και αρώματα…

Διαβάστε περισσότερα...


Ρεπορτάζ με βιοκαλλιεργητές στη βιολογική αγορά της Ν. Σμύρνης Αττικής

Η βιολογική λαϊκή αγορά της Ν. Σμύρνης λειτουργεί από το 2008, με την υποστήριξη του οικείου Δήμου. Ο όμιλος UNESCO βράβευσε το σύλλογο βιοκαλλιεργητών αγορών Αττικής (ΣΥΒΑΑ), για την προσφορά τους στην ποιότητα ζωής όλων των δημοτών.

Διαβάστε περισσότερα...


 

 

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής