Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 101 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Ζήτησαν δέσμευση για απολύσεις 5.500 υπαλλήλων το 2013

Αναδημοσίευση από ethnos

Δέσμευση για απολύσεις 5.500 υπαλλήλων εντός του 2013 ζήτησαν εκ νέου οι εκπρόσωποι των δανειστών από τον Αντώνη Μανιτάκη στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σταϊκούρα.

 

Η τρόικα έχει εντείνει τις πιέσεις της για απολύσεις στο Δημόσιο προς την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθιστώντας σαφές ότι επιδιώκει συμφωνία τώρα που θα περιλαμβάνει υποχρεωτικές αποχωρήσεις.

Ο Αν. Μανιτάκης, που επέμεινε στη θέση του ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για αριθμό υποχρεωτικών αποχωρήσεων εάν δεν προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού, κατέθεσε νέο υπόμνημα στους δανειστές στο οποίο περιλαμβάνονται χρονοδιαγράμματα για την κινητικότητα.

Για ακόμη μία φορά δεν ελήφθη οριστική απόφαση και η συζήτηση μετατέθηκε σε νεότερο ραντεβού για σήμερα στις 3.00 μ.μ στο υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ενδέχεται να κληθεί εκ νέου και ο κ. Μανιτάκης.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι το αίτημα των απολύσεων εντός του 2013 δεν περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο και ανέφεραν ότι εάν επιμείνει η τρόικα, πιθανότατα να χρειαστεί λήψη απόφασης από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για την αναθεώρηση της συμφωνίας με τους δανειστές.

Η επιμονή των δανειστών για απολύσεις στο Δημόσιο και οι έντονες πιέσεις που ασκούνται στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τη ΔΗΜΑΡ.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνουν τη βεβαιότητά τους για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας με την τρόικα για όλα τα θέματα, που θα επικυρωθεί στην επικείμενη συνάντηση του Αν. Σαμαρά με το κλιμάκιο των δανειστών τις επόμενες ημέρες.

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής