Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Ομάδα Περιβαλλοντολόγων της Oικοpress

Η ομάδα συντακτών για το περιβάλλον, κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας από 20/9/2013 – 20/2/2013, δημιούργησε μια σειρά άρθρων περιβαλλοντικού και παράλληλα ψηφιακού περιεχομένου, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα Οίκοpress και αποτελούν ψηφιακό υλικό χρηστικής ενημέρωσης σε περιβαλλοντικά θέματα. Το υλικό αυτό προτίθεται να χρησιμοποιηθεί και για τη σύνταξη ψηφιακού περιεχομένου υπό τη μορφή Wiki. Η ομάδα αυτή, με τη σχετική εμπειρία που απέκτησε, είναι έτοιμη να συνεχίσει αποδοτικά το έργο της μέσα από τη συνεργασίας της με σχετικό οργανισμό ή επιχειρήσεις.

 

 Βιογραφικό

H Υψηλάντη Όλγα είναι Περιβαλλοντολόγος, απόφοιτη του τμήματος Επιστημών της θάλασσας. Εργάστηκε ως συντάκτρια περιβαλλοντικών άρθρων στην Οίκοpress, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Εκπαιδεύτηκε στη δημιουργία ψηφιακού υλικού για θέματα Ανακύκλωσης και Πράσινης Ανάπτυξης, Δημοσίευσε μια σειρά από σχετικά άρθρα.

 

 Τα άρθρα

1) Διακρατικό Πρόγραμμα MED, 2) Τo πρόβλημα του υδραργύρου, 3) Η τοξικότητα του καδμίου και οι επιπτώσεις του, 4) Αθήνα Ξανά, 5) Περιβαλλοντική αξιοποίηση ακτών της Αττικής: Η περίπτωση του Ελληνικού και του Παράκτιου Αττικού Μετώπου, 6) Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος στην Αττική, 7) «Η Περιφέρεια Αττικής ως βασικός αρωγός για την ανάπτυξη της χώρας», 8) Εσύ διαθέτεις βιοκλιματικό σπίτι;, 9) Μπλε κάδοι ανακύκλωσης…Γνώριζες ότι…, 10) Τα «υπέρ των υπογείων…», 11) Λίπασμα από τα… αποφάγια μας!, 12) Λαχανικά με βαρέα μέταλλα... Τι τρώμε τελικά;, 13) Ζεσταθείτε...φθηνά!!, 14) «Οικολογικά Χριστούγεννα», 15) Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής: Βιώσιμη Διαχείριση Υδάτινου Δυναμικού, 16) Oικοενέργεια και Υδάτινοι Πόροι, 17) Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Μας αφορά όλους;, 18) «Μεγαλώνοντας στην Αθήνα», 19) Βρόχινο νερό... Αξιοποίησε το!!!, 20) «Τι γνωρίζουμε για τα θαλάσσια απορρίμματα…», 21) «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου», 22) Πεδίο του Άρεως: Ανάγκη για… «πράσινο»

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail: ipsilantiolga@gmail.cοm

 

 

 Βιογραφικό

Η Ελένη Κατσίμπρα, είναι Περιβαλλοντολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Γεωγραφίας με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική Γεωλογία. Εργάστηκε ως συντάκτρια περιβαλλοντικών άρθρων στην Οίκοpress, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Εκπαιδεύτηκε στη δημιουργία ψηφιακού υλικού για θέματα Πράσινης και Αειφόρου Ανάπτυξης, Βιοκλιματικής Πολιτικής και άλλων περιβαλλοντικών ζητημάτων. Δημοσίευσε μια σειρά από σχετικά άρθρα.

 
Αρθρα
 
 
1. Βιοκλιματική Πολιτική και Πράσινη Ανάπτυξη στην Αθήνα, 2. Τα Προγράμματα ΕΣΠΑ για την Προστασία του Περιβάλλοντος στον Αστικό Χώρο της Αθήνας και η Συμβολή της Κοινωνίας των Πολιτών, 3. Το φαινόμενο του άρρωστου κτιρίου, 4. Όχι στην πίσω αυλή μου (NIMBY), 5. Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην Αθήνα, 6. Αειφόρος Ανάπτυξη, 7. Ενεργειακές κλάσεις, 8. Τα χημικά στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας , 9. Έξυπνες Πράσινες Πόλεις, 10. Επιστροφή στη φύση: Οικοκοινότητες ή οικοχωριά: Το πρώτο οικοχωριό στην Εύβοια, 11. ΚηφιSOS: Παραρεμάτια ανάπλαση ή καταστροφή;, 12. Κίνδυνος! Τι γίνονται τα αστικά λύματα στην Αττική;, 13. Wiki-wiki: Το εργαλείο και οι δυνατότητές του, 14. Μπορούν να πρασινίσουν τα λατομεία;, 15. «Κάθε πολίτης, μπορεί να είναι ένας ρεπόρτερ», 16. Πεδίον του Άρεως - Η ιστορία του και η σημασία του, 17. Παθητικό σπίτι: Πρότυπο ενεργειακής κατανάλωσης, 18. Πεδίον του Άρεως: Πρόταση για δημιουργία χώρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εκδηλώσεων για μαθητές, 19. 20-20-20 μέχρι το 2020, 20. Σχέδιο Ήλιος, 21. Τα σκουπίδια μας είναι η ενέργειά μας, 22. Ο τουρισμός και οι επιπτώσεις του στο περιβάλλον, 23. Τουρισμός – Πολιτισμός – Κοινωνική Οικονομία: Συνδέονται;, 24. Εμπλουτίζονται τα υπόγεια ύδατα;, 25. Χτίζοντας οικονομικά, οικολογικά και βιοκλιματικά σπίτια, 26. Η πρακτική μου εμπειρία ως συντάκτρια στην οίκοpress, 27. Η ρύπανση έχει σύνορα;, 28. Εμπόριο ρύπων: Η νέα μετοχή στο χρηματιστήριο, 29. Πεδίον του Άρεως: Η φωνή του πολίτη, 30. Μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον!
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
 

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Βιογραφικό

Ο Σταύρος Μαραγκός, είναι Γεωλόγος - Γεωπεριβαλλοντολόγος, απόφοιτος της σχολής Γεωλογίας - Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως συντάκτης περιβαλλοντικών άρθρων στην Οίκοpress, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Εκπαιδεύτηκε στη δημιουργία ψηφιακού υλικού για τα θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(Α.Π.Ε), Υδρογονανθράκων, Ηλεκτρισμού & Δικτύων μεταφοράς, Εξοικονόμησης Ενέργειας, Πράσινης επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης στον ενεργειακό κλάδο, Καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές στο περιβάλλον και θεματικά πάρκα ειδικού ενδιαφέροντος καθώς και εκθέσεις – συνέδρια. Δημοσίευσε μια σειρά από σχετικά άρθρα.

 

Άρθρα

 

1.  Διαχείριση Οικιακών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής, 2.  Το κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΚΕ.Κ.Α)-Ευθύτυπος, 3.  Περιφέρεια Αττικής & Περιβαλλοντική Ανάπτυξη, 4.  Νέες Τεχνολογίες στο Αστικό Περιβάλλον "I-TREE & I-TREE STREET - Εφαρμογή για Δήμους & Περιφέρειες", 5.  Φάκελος Δ.Ε.Η. (Μερος 1ο) : Το κουτί της Πανδώρας ή το κουτί με τις λύσεις, 6.  Φάκελος Δ.Ε.Η. (Μέρος 2ο): Ένας γίγαντας που κοιμάται , 7.  Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) : «Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ο κυριότερος μοχλός ανάπτυξης», 8.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ…! Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης: ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, 9.  Πού πήγαν οι πράσινοι επιχειρηματίες;, 10.          Πόσο ήλιο να βάλω; Γέμισέ το!, 11.          Θαλλάσια αιολικά πάρκα...Είμαστε έτοιμοι;, 12.          Διασυνδέσεις των νησιών του Αιγαίου, 13.          Σαν hobbit... , 14.          Αιολική Ενέργεια: Μύθοι και Αλήθειες!, 15.          «Οίκοpress»: Θεματικές για το περιβάλλον, 16.          Πετρέλαιο, Φυσικό Αέριο, Λιγνίτης, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μας μπερδέψατε τελικά…, 17.          Μια ολοκληρωμένη επισκόπηση για τις ΑΠΕ, 18.          Οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία και οι Μ.Κ.Ο, 19.          Αλήθειες και Ψέματα για το «Τέλος ΑΠΕ», 20.          Εκπομπή για τους φυσικούς πόρους και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), 21.          Μαραγκός Σταύρος : “Η εκλαίκευση της γνώσης και ο Δημοσιογράφος πολίτης είναι αυτό που χρειάζεται η σημερινή εποχή’’, 22.          Αστικό περιβάλλον και Τοπική Αυτοδιοίκηση, 23.          Η Αιολική Ενέργεια με στοιχεία και αριθμούς, 24.          AΦΙΕΡΩΜΑ ΟΙΚΟPRESS ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ - ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (httphttp://oikoenergeia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=950:a-press-&catid=67:2012-12-20-18-21-51&Itemid=85"://oikoenergeia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=950:a-press-&catid=67:2012-12-20-18-21-51&Itemid=85), 25.          Θεματική ενότητα : ΟΙΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑ, 26.          Θεματικό πάρκο : « ΗΡΑΚΛΗΣ, Τόποι, Μύθοι & Άθλοι», 27.          Α.Π.Ε στο Αστικό περιβάλλον,28.     Οδικός Ενεργειακός Χάρτης

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Βιογραφικό

Ο Αθανάσιος Κόκκοτος, είναι Περιβαλλοντολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και φυσικών πόρων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάστηκε ως συντάκτης περιβαλλοντικών άρθρων στην Οίκοpress, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Εκπαιδεύτηκε στη δημιουργία ψηφιακού υλικού για θέματα Αντιρύπανσης, Κοινωνικής Οικονομίας, Πράσινης και Αειφόρου ανάπτυξης καθώς και άλλων συναφών περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Δημοσίευσε μια σειρά από σχετικά άρθρα.

 

 

Αρθρα

 

1) Εσείς τι γνωρίζετε για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.);, 2) Ένα παράδειγμα κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.), 3) Η αντικοινωνική πολιτική του κράτους, εχθρός του περιβάλλοντος, 4) Ο αστικός σχεδιασμός των ελληνικών πόλεων και το μοντέλο αστικής ανάπτυξης «συμπαγής πόλη», 5) Ποια η διαφορά της αειφορικής-βιώσιμης ανάπτυξης σε σχέση με την πράσινη ανάπτυξη;, 6) Αστική Ρύπανση και Πολιτικές Ορθής Διαχείρισής της - ΜΕΡΟΣ Α, 7)Αστική Ρύπανση και Πολιτικές Ορθής Διαχείρισής της - ΜΕΡΟΣ Β, 8) Γνώριζες πως οι αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. οφείλονται σε κακή διαχείριση των Α.Π.Ε; (Μέρος Α), 9)Γνωρίζεις πως οι αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. οφείλονται σε κακή διαχείριση των Α.Π.Ε; (Μέρος Β), 10) Γνωρίζεις πως οι αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. οφείλονται σε κακή διαχείριση των Α.Π.Ε; (Μέρος Γ), 11)«Το καταναλωτικό κίνημα έναντι του κρατικού παρασιτικού συνδικαλισμού», 12)Διανύουμε μια περίοδο κρίσης, 13)Διαχείριση Περιβάλλοντος, 14)ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ=ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , 15)Ο ρόλος και η σημασία της οργάνωσης της ψηφιακής πληροφορίας για την προώθηση-εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας, 16)Το Γαλλικό παράδειγμα-η πόλη της Νάντη, 17)Επόμενη Μέρα, 18)Πιστεύεις πως ζεις σε μια προοδευμένη κοινωνία;, 19)Το κοινωνικό και πολιτιστικό κεφάλαιο και ο εναλλακτικός τουρισμός

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

akokkotos@gmail.com

 

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής