Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ποιοι Είμαστε

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Υγεία και ομορφιά με τα βιολογικά καλλυντικά

Γράφει η Ευαγγελία Κωτσοβίνου
Γεωπόνος, Γ.Π.Α.,
M.Sc.

«Πώς η υγεία δεν θα αποτελέσει θυσία στο βωμό της ομορφιάς;» Αναδείξτε την ομορφιά σας με τα ΟΙΚΟ-βιολογικά καλλυντικά… Γιατί να χρησιμοποιήσω τα βιολογικά καλλυντικά;

filesΟ τομέας της ομορφιάς είναι πάντα επίκαιρος, τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές θέλουμε να δείχνουμε πιο όμορφοι. Οι γυναίκες, ως επί το πλείστον χρησιμοποιούμε καθημερινά προϊόντα ομορφιάς, όπως σκιές για τα μάτια, μολύβι, μάσκαρα…για να τονιστούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να δείχνουμε πιο λαμπερές και ευδιάθετες. Ακόμα, κάποιες κρέμες όπως τα after shave χρησιμοποιούνται και από τον αντρικό πληθυσμό…

Περισσότερα...

Μήπως στην ετικέτα των καλλυντικών σας υπάρχουν ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ουσίες...

Επιμέλεια Ευαγγελία Κωτσοβίνου, Γεωπόνος, ΓΠΑ, Μ.Sc

Κρυμμένα καρκινογόνα 

Contaminants

Περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ;

 

Γράφει η Παρασκευή Κουστουράκη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Αναδημοσίευση από: www.solon.org

 

Αν και αποτελεί το αγαπημένο ρόφημα των Βρετανών και απολαυστική συνήθεια των Κινέζων, το τσάι, είναι πολύ περισσότερα από ένα δημοφιλές ρόφημα. Τα κυριότερα είδη τσαγιού είναι τρία: πράσινο, μαύρο και oolong.

 


 

 

Το πράσινο τσάι, έχει μελετηθεί κι συσχετιστεί με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αν και οι μηχανισμοί είναι ιδιαιτέρως πολύπλοκοι και δύσκολα κατανοητοί, φαίνεται ότι οι πολυφαινόλες, με πρωταγωνίστριες τις κατεχίνες, είναι η κύρια αιτία των ωφελειών του πράσινου τσαγιού.

Οι ελεύθερες ρίζες -άτομα ή μόρια δηλαδή που έχουν χάσει ένα ηλεκτρόνιο και αποτελούν φυσιολογικά προϊόντα του μεταβολισμού- εμπλέκονται στη διαδικασία της παθογένεσης διάφορων χρόνιων νοσημάτων όπως η αθηροσκλήρυνση, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι χρόνιες φλεγμονές,  οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες, ακόμη και κάποιες μορφές καρκίνου.

 

Περισσότερα...

Στέβια-H ζάχαρη του μέλλοντος

  

Γράφει η Ελένη Πισιμίση

 

Γεωπόνος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, M.Sc.

 

 

Η πιο γλυκιά μόδα της νέας χιλιετίας ονομάζεται στέβια. Η «νέα ζάχαρη» έχει κατακτήσει ήδη μεγάλο ποσοστό τη βιομηχανίας τροφίμων και οι προβλέψεις είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες.

 

Περισσότερα...

ΜΑΣΤΙΧΑ: ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΡΩΜΑ

 

Γράφει η Γεωργία Ίσαρη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc 

Αναδημοσίευση από: www.solon.org

Μαστίχα. Πασίγνωστη για τη μοναδική της γεύση και το ιδιαίτερό της άρωμα, αποτελεί ίσως το μοναδικό ελληνικό προϊόν που δικαιολογεί το χαρακτηρισμό του ως εθνικό προϊόν τοπικής προέλευσης. Εκείνο ωστόσο που δεν είναι τόσο γνωστό είναι οι πολλές ευεργετικές για την υγεία μας ιδιότητές του πολύτιμου αυτού διατροφικού προϊόντος για τις οποίες μιλά η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Γεωργία Ίσαρη στο σύντομο αφιέρωμα που ακολουθεί.

 

Περισσότερα...

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής