ΜΑΣΤΙΧΑ: ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΡΩΜΑ

 

Γράφει η Γεωργία Ίσαρη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc 

Αναδημοσίευση από: www.solon.org

Μαστίχα. Πασίγνωστη για τη μοναδική της γεύση και το ιδιαίτερό της άρωμα, αποτελεί ίσως το μοναδικό ελληνικό προϊόν που δικαιολογεί το χαρακτηρισμό του ως εθνικό προϊόν τοπικής προέλευσης. Εκείνο ωστόσο που δεν είναι τόσο γνωστό είναι οι πολλές ευεργετικές για την υγεία μας ιδιότητές του πολύτιμου αυτού διατροφικού προϊόντος για τις οποίες μιλά η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Γεωργία Ίσαρη στο σύντομο αφιέρωμα που ακολουθεί.

 

Περισσότερα...

AΜΥΓΔΑΛΑ: ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;

 

Γράφει η Κατερίνα Παγκράτη, διαιτολόγος – διατροφολόγος

Αναδημοσίευση από: www.solon.org

 

Είναι πλέον γνωστό και αποδεκτό από όλους ότι η ένταξη των ξηρών καρπών στην καθημερινή μας διατροφή, είναι μία συνήθεια που όλοι μας πρέπει να αποκτήσουμε. Οι ξηροί καρποί μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, εάν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες, ως ενδιάμεσο γεύμα. Μεταξύ των ξηρών καρπών, δεσπόζουσα θέση κατέχουν τα αμύγδαλα.

 


 

Τα αμύγδαλα, αν και πρόκειται για υψηλής θερμιδικής αξίας τροφή (μία χούφτα, δηλ. 30 γρ. αμύγδαλα αποδίδουν 165 θερμίδες) αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

 

Περισσότερα...

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, ΓΕΛΙΟ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ… ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Αναδημοσίευση από:www.solon.org

 

 

Λιγότερο άγχος και καλές συνθήκες εργασίας από τη μία, περισσότερο γέλιο, έντονη ποδηλασία και κατανάλωση σοκολάτας από την άλλη, συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι Ευρωπαίοι καρδιολόγοι που συμμετείχαν στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιολογίας στο Παρίσι.

 

Έρευνες που παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο δείχνουν ότι ο τρόπος ζωής σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή είναι τα αποτελεσματικότερα μέσα πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Περισσότερα...

TA ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

 

Αναδημοσίευση από: www.solon.org

 

 

Αν ένα μήλο τη μέρα το γιατρό τον κάνει πέρα, η κατανάλωση επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά αυξάνει την ψυχική υγεία και το αίσθημα ευτυχίας των ανθρώπων, σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη.

 


 

Περισσότερα...

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ

 

 

Αναδημοσίευση από: www.solon.org


 

Οι άνθρωποι που έχουν άγχος ή κατάθλιψη, ακόμα και σε μέτριο βαθμό, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τη σχέση ανάμεσα στα ψυχικά προβλήματα και στον κίνδυνο θανάτου. 

 

Περισσότερα...

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής