Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 16-5-2013

 

Το Σάββατο, 18 Μαΐ 2013, στις 11.00, στον ξενώνα-εστιατόριο KoukkosInn (χωριό Κούκκος Πιερίας, Δαμιανός Παχόπουλος, τηλ.: 2351083200, κιν 6947185166, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) γίνεται η καταστατική ιδρυτική πράξη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ειδικών Ειδών Διατροφής, με ανοιχτές διαδικασίες.

 

Σκοπός η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ικανοποίηση αναγκών ειδικών ομάδων πληθυσμού μέσω της προώθησης της αναγνώρισης, παραγωγής πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, καλλιέργειας, μεταποίησης και παραγωγής τελικών επώνυμων τροφίμων για την ικανοποίηση των αναγκών ειδικών ομάδων πληθυσμού, όπως σιτηρών με ελάχιστη ή χωρίς γλουτένη (δίκοκκο ή μονόκοκκο σιτάρι κλπ) κατάλληλων (ενδημικών, αυτοφυών, προσαρμοσμένων) για το συγκεκριμένο γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Ελλάδος.

Την πρώτη δημόσια παρουσίαση της υπό σύσταση ΚοινΣΕπ από τον κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη και τον κ. Δαμιανό Παχόπουλο έγινε στην ημερίδα που οργάνωσε το «Σύμφωνο Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-Πρωτ.α.» στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ραιδεστού στις 14/5/2013.

Την ημερίδα προλόγισε ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Φάμελος, ενώ ανάμεσα στο πολυπληθές ακροατήριο διακρίναμε τον κ. Απ. Τσολάκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Πραλακίδη, την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Άννα Μίχου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γκρόζο, την Τοπική Σύμβουλο κα Παναγιώτα Δαμιανού, τον Παν. Μακαδασόπουλο, τον Αθ. Οικονόμου και πολλούς άλλους.

Το Σχέδιο ΠΡΩΤ.Α. (2310 463930, www.asprota.gr) περιλαμβάνει την ένταξη στην απασχόληση 160 νέων ανθρώπων των Δήμων Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς & Πυλαίας-Χορτιάτη, την διερεύνηση νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και την ανάδειξη νέων βιώσιμων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του, χωρίς να τους επιβάλει την εμπορική ιδιότητα και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα και ειδικότερα η ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής είναι ΚοινΣΕπ Συλλογικού-Παραγωγικού Σκοπού.

Τα κέρδη της ΚοινΣΕπ δεν διανέμονται στα μέλη της, ενώ η διανομή των κερδών διατίθεται ετησίως ως ακολούθως: 5% για το σχηματισμό αποθεματικού, έως 35% διανέμεται στους εργαζομένους & το υπόλοιπο (τουλάχιστον 60%) διατίθεται για τις δραστηριότητες της επιχείρησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στην ουσία γίνεται συγκέντρωση μικροκαεφαλαίων από πολλούς για εξυπηρέτηση μιας κοινωνικής ανάγκης με την ταυτόχρονη δημιουργια θέσεων απασχόλησης. Βάζοντας πολλοί από 50-100€ ο κάθε ένας μπορεί να συγκεντρωθεί επαρκής κεφαλαιακή βάση εκκίνησης ενώ όλοι οι συμμετέχοντες προωθούν την ΚοινΣΕπ.

Έγινε επίσης απόλυτα κατανοητό ότι μια αναπτυξιακή δράση πρέπει να συνδυάζει αρμονικά το Προσωπικό πλάνο, με το Επιχειρησιακό Σχέδιο και το Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα. Δεν υπάρχει περίπτωση προσωπικής-οικογενειακής ευτυχίας, εάν δεν σχεδιασθεί επιχειρηματικά στα πλαίσια ενός προαπαιτούμενου τοπικού αναπτυξιακού προγραμματισμού.

Κατά την συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην συμβολή της εθελοντικής δράσης στην διατήρηση του ανέργου σε επαφή με την κοινωνία, ενώ η κοινή δράση και προσφορά δίνουν συναισθηματική διέξοδο στις έντονες εντάσεις που δημιουργούν οι ραγδαίες μεταβολές στην σημερινή βαθειά εξάρτηση των ανθρώπων από τις πλήρως εκχρηματισμένες κινήσεις.

Οι ΚοινΣΕπ είναι μίξη στοιχείων της Κοινωνικής Οικονομίας και της Οικονομίας της Αγοράς στο καλύτερα δυνατό σύγχρονο μίγμα και η ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής προσκαλλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συνυπογράψουν το καταστατικό στο KoukkosInn, το Σάββατο, 18 Μαΐ 2013, στις 11.00. Πληρ: τ 2351083200, κ 6947185166.

 

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής