Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο

Γράφει η Γαρυφαλλιά Γκαντζούνη,
Διοικητικός

Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+

Το Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο» είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση –μη κερδοσκοπική εταιρεία στον τομέα του περιβάλλοντος και της προώθησης της συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, της οποίας η δραστηριότητα ξεκίνησε από το Δεκέμβριο του 2004 με παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. O κύριος τομέας δραστηριότητάς της είναι η σύνδεση του αθλητισμού με το περιβάλλον.


Δράσεις του
Ινστιτούτου «Ομάδα για τον Κόσμο»:

  1. Ολοκλήρωσε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με σχολεία του νομού Αττικής (Πειραιάς, Νίκαια, Ασπρόπυργος, Μάνδρα) σε θέματα ανακύκλωσης και διατήρησης / προστασίας των φυσικών πόρων.
  2. Διοργάνωσε εκθέσεις φωτογραφίας με θέματα από την Αφρική και την Ανταρκτική, ενώ έφερε και προέβαλε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ με τίτλο "The Great Warming".
  3. Από το 2006 και μέχρι το 2011 σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, τη διοργανώτρια αρχή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, και με την υποστήριξη της Coca Cola Hellas και Coca Cola 3E διοργάνωσε με επιτυχία το πρόγραμμα ανακύκλωσης της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
  4. Δημιούργησε το δίκτυο Clima-Net, δράση η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Στόχος του Clima-Net είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τουριστικών επιχειρήσεων και των σχολικών ομάδων στο ζήτημα των κλιματικών αλλαγών (www.clima-net.org)
  5. H οργάνωση συμμετείχε με επιτυχία στη διοργάνωση της Μαθητιάδας 2008 καθώς και στο Athens Exclusive Designers Week 2008 παρουσιάζοντας δράσεις και προωθώντας την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
  6. Το Δεκέμβριο 2008 η Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) και το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, οργάνωσε με επιτυχία υπό την αιγίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Αθηναίων, έκθεση του Άγγλου καλλιτέχνη Ptolemy Erligton ο οποίος δουλεύει με υλικά από μέρη αυτοκινήτων προκειμένου να φτιάξει γλυπτά (τέχνη της ανακύκλωσης).
  7. Το 2009, το Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, στο πλαίσιο των Στόχων της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και υπό την αιγίδα του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) υλοποίησε πρόγραμμα ανακύκλωσης κι επαναχρησιμοποίησης αθλητικού εξοπλισμού ο οποίος προωθήθηκε σε χώρες της Αφρικής με στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού.
  8. Από τον Δεκέμβριο 2009 είναι το πρώτο Ελληνικό μέλος του Διεθνούς Δικτύου Κλιματικής Ουδετερότητας του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP Climate Neutral Network). Στο πλαίσιο του Διεθνούς αυτού δικτύου, το Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο», το Μάϊο 2010 σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «ας προχωρήσουμε, ας γίνουμε κλιματικά ουδέτεροι».
  9. Διοργάνωσε και συμμετείχε σε σειρά δενδροφυτεύσεων και καθαρισμών αστικών και άλλων χώρων.
  10. Συμμετέχει στην υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Αττικής» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού Τομέα, Βορείου Τομέα, Νοτίου Τομέα, Δυτικού Τομέα, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων). Οι θέσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης συνολικά είναι σαράντα επτά (47) και από αυτές αντιστοιχούν έντεκα (11) θέσεις στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα, τέσσερις (4) στην Π.Ε. Βορείου Τομέα, έξι (6) στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα, επτά (7) στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα, τέσσερις (4) στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής, τέσσερις (4) στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, εννέα (9) στην Π.Ε. Πειραιά και δύο (2) στην Π.Ε. Νήσων. 

 

 

 

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής