Μ.Κ.Ο. «ΕΛΙΞ»

Γράφει η Ελένη Πισιμίση

Γεωπόνος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, M.Sc.

 

Η «ΕΛΙΞ» (πρώην ΠΕΕΠ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) ιδρύθηκε το 1987 ύστερα από ατομική πρωτοβουλία της κας Ελένης Γαζή, σημερινή πρόεδρος του Δ.Σ. της οργάνωσης. Η συμμετοχή της σε ένα διεθνές πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Ισπανία αποτέλεσε κίνητρο για την ίδρυση της οργάνωσης ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να ζήσουν μία παρόμοια εμπειρία, με στόχο την ευρύτερη προώθηση της εθελοντικής προσφοράς.

Περισσότερα...

ΠΕΣΚΟ: το πρώτο βήμα έγινε!

Γράφει η Νατάσα Στάμου
Δημοσιογράφος

 

Σε μια περίοδο που πολλοί αναφέρονται στην αλληλέγγυα οικονομία, καθώς και ελάχιστοι κατανοούν την ουσία και το εύρος των εφαρμογών της, η ΠΕΣΚΟ έρχεται αντιμέτωπη με μία μεγάλη πρόκληση: να γίνει η ίδια ως ένωση, δια των στελεχών της, ο μέντορας, καθοδηγητής και σύμβουλος για κάθε ενεργητική παρέμβαση που εξελίσσεται στο πλαίσιο των αγορών και της κοινωνίας, για κάθε (οικονομική) δραστηριότητα με κοινωνικούς σκοπούς και στόχους.

Περισσότερα...

Επόμενη Μέρα

Γράφει ο Αθανάσιος Κόκκοτος

Διαχειριστής Περιβάλλοντος-Περιβαλλοντολόγος

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ  ιδρύθηκε, για να βοηθήσει στο ζήτημα της γεφύρωσης της επιστημονικής γνώσης και της κοινωνίας σε ό,τι σχετίζεται με την επόμενη ημέρα του πλανήτη.

Περισσότερα...

Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς"

Γράφει ο Φώτης Παπαιωάννου
Κοινωνιολόγος

 

To «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων "Πάνος Μυλωνάς"» δημιουργήθηκε το 2005 από πανεπιστημιακούς και επιχειρηματικούς φορείς, ελεγκτική εταιρεία, φυσικά πρόσωπα και αποτελεί μη κυβερνητικό οργανισμό.

Περισσότερα...

Το κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΚΕ.Κ.Α)-Ευθύτυπος

Γράφει ο Σταύρος Μαραγκός,

Γεωλόγος-Γεωπεριβαλλοντολόγος

 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης- Ευθύτυπος», ιδρύθηκε την 18/12/2006 και εγκρίθηκε την 21/12/2006 (αριθ. 19981).

Από ιδρύσεώς του το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης «ΚΕ.Κ.Α.- Ευθύτυπος» έθεσε ως προτεραιότητά του την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την αδέσμευτη ενημέρωση, με την έκδοση της Μηνιαίας Πολιτικής- Αυτοδιοικητικής Εφημερίδας με τον ομώνυμο τίτλο «Ευθύτυπος» και με απώτερο προγραμματισμό την επέκτασή της.

Περισσότερα...

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής