Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Βορείου Ελλάδος με στήριξη Μπουτάρη

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης
Αναδημοσίευση από agronews.gr

Τη στήριξή του για επέκταση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης όπως και όλοι οι εκπρόσωποι λειτουργούντων ΚοινΣΕπ στις 15 Δεκεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η ανοικτή ομάδα πρωτοβουλίας (από αριστερά, κα Σ. Γκουδίνογλου, κα G. Scheiner, κα Π. Σουρμαϊδου, κ Α. Τζάκρης, κα Γ. Ραπτοπούλου, κ. Σ. Μήτρικας, ο Δήμαρχος κ. Γ. Μπουτάρης, κα Σ. Μπέση, κ. Χ. Κόκας και κ. Δ. Μιχαηλίδης) (15/12/2013)

Η ανοικτή ομάδα πρωτοβουλίας (από αριστερά, κα Σ. Γκουδίνογλου, κα G. Scheiner, κα Π. Σουρμαϊδου, κ. Α. Τζάκρης, κα Γ. Ραπτοπούλου, κ. Σ. Μήτρικας, ο Δήμαρχος κ. Γ. Μπουτάρης, κα Σ. Μπέση, κ. Χ. Κόκας και κ. Δ. Μιχαηλίδης)

 

Η επιθυμία συνάντησης και ανταλλαγής εμπειριών από τη σύσταση και λειτουργία των πρώτων ΚοινΣΕπ, όπως εκφράσθηκε από το δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, σε συνάντηση στην Polis με τον κ. Βασίλη Τακτικό (Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας, ΑμΚΕ Ερύμανθος, Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών) βρήκε θετική ανταπόκριση από την εκπρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κα Γκαμπριέλλα Σνάιντερ.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον και μέσα σε ενάμισι χρόνο έχουν αναγνωρισθεί στο μητρώο του Υπουργείου Εργασίας 353 ΚοινΣΕπ, ενώ έγινε συνέδριο στο ΕΒΕ Αθηνών στις 13/11/2013, στις 22/11/2013 στο Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων και ημερίδα στο ΑΠ Θεσσαλονίκης στις 11/12/2013, ενώ έγινε συνέδριο με το ίδιο θέμα στις 16/12/2013 στον Άλιμο και στο Money Show στο Hilton Αθηνών στις 21 & 22 Δεκ 2013 πάρα πολλές εκδηλώσεις έχουν σαν κεντρικό θέμα την Κοινωνική Οικονομία και τις ΚοινΣΕπ, όπως την Κυριακή, στις 16.00, στην αίθουσα Τερψιχόρη, με θέμα: «Θεσμοί & Εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας».

Στην πολύ γόνιμη ανταλλαγή εμπειριών σημειώνεται ότι προσέφεραν πολλά οι εμπειρίες της υπ' αριθμόν 1 ΚοινΣΕπ Μούσες Πιερίων, όπως παρουσιάσθηκαν από την κα Γιώτα Ραπτοπούλου και την κα Σταματία Μπέση, της υπ' αριθμόν 22 ΚοινΣΕπ Γαληνός Καβάλας, όπως ειπώθηκαν από τον κ. Στέφανο Μήτρικα, και της υπ' αριθμόν 35 ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ Λαγκαδά όπως τις μετέφερε η κα Στέλλα Γκουδίνογλου.

Ενημερώθηκαν όλοι από την κα Gabriela Scheiner για τις δυνατότητες άντλησης τεχνογνωσίας και ενσωμάτωσης εμπειριών σε συλλογικές δομές και από άλλους που πέτυχαν σε κοινωνικά συλλογικά σχήματα από την Γερμανία, ενώ ο κ. Αθανάσιος Τζάκρης ενημέρωσε για την αποτελεσματική παρέμβαση της ομάδας προβληματισμού ΠΡΩΣΚΑΛΟ στην προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες συμφώνησαν:

1. Οι συναντήσεις ανταλλαγής εμπειριών θα ωφελήσουν όλους και πρέπει να συνεχισθούν και να οργανωθούν σε τακτικά διαστήματα για τις ΚοινΣΕπ ανά περιφέρεια.

2. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Πιερία τον Ιαν 14 (πιθανόν 12/1/2014), μετά στην Καβάλα τον Φεβ 14 (πιθανόν 9/2/2014) και στον Λαγκαδά τον Μαρ 14 (πιθανόν 2/3/2014), με πρόσκληση στον Λαγκαδά και από άλλες περιοχές.

3. Φαίνεται ότι ο νέος θεσμός έχει να αντιμετωπίσει μεγάλη έλλειψη ενημέρωσης για τις λειτουργίες της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, ενώ ούτε οι συμπολίτες είναι επαρκώς ενημερωμένοι, ούτε υφίσταται επαρκής εκπαίδευση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία.

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής