Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Και Επίσημα Παραδόθηκε το Πρότυπο Εγχειρίδιο για τους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού στην Π.Δ.Ε.

Επίσημα, πλέον, παραδόθηκε το πρότυπο εγχερίδιο με προτάσεις για καλές και εφαρμόσιμες πρακτικές από τους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού στον τομέα της νεολαίας στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, μετά από την προγραμματισμένη επίσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων νέων στο σχέδιο με τίτλο: "Τοπικό Όργανο Δημοκρατικής Συμμετοχής Νέων".

 

Η αναγκαιότητα δημιουργίας του εγχειριδίου βασίστηκε στο γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα ανάλογες δραστηριότητες και δομές για τη νεολαία που θα την παροτρύνουν και παράλληλα θα της επιτρέψουν την ενεργή συμμετοχή της στα τοπικά κοινά. Με σκοπό, λοιπόν να κινητοποιηθούν οι δήμοι και οι αιρετές περιφέρειες για τη στήριξη των νέων ατόμων εκπονήθηκε το εν λόγω εγχειρίδιο από τους ίδιους τους νέους που συμμετέχουν στο σχέδιο "Τοπικό Όργανο Δημοκρατικής Συμμετοχής Νέων", το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ / Βασική Δράση 3 (KA3) "Υποστήριξη Μεταρρυθμίσεων Πολιτικής / Διαρθρωμένος Διάλογος: Συναντήσεις μεταξύ των νέων και των υπευθύνων για τη λήψη αποφάσεων στον τομέα της νεολαίας", αποτελώντας αδιαμφισβήτητα μοναδική και πρότυπη εργασία για την νεολαία στα χρονικά της ευρύτερης περιοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και εν γένει στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση των νέων με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο συζητήθηκαν προτάσεις στον τομέα της νεολαίας που περιγράφονται στο εγχειρίδιο, με την προοπτική πως μπορούν να μετουσιωθούν σε ωφέλιμες δράσεις από τους τοπικούς δημοκρατικούς θεσμούς για τη στήριξη της νεολαίας, όπως το ενδεχόμενο αξιοποίησης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ από πλευράς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παρών, επίσης, ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης κ. Δριβίλας Δημήτριος, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε υποδεχθεί τους νέους στο γραφείο του και είχε συνομιλήσει μαζί τους, καθώς και ο κ. Γεώργιος Ρόζος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος.

Η παρούσα δημοσίευση εκφράζει μόνο την άποψη του συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε χρήση των περιεχόμενων πληροφοριών.

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής