Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Προτάσεις για τη Νεολαία στο Πρότυπο Εγχειρίδιο για τους Ο.Τ.Α.

Σειρά προτάσεων για δραστηριότητες και ωφέλιμες πρακτικές στο τομέα της νεολαίας περιλαμβάνονται στο πρότυπο εγχειρίδιο για τους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, την κατάρτιση του οποίου επιμελήθηκαν αποκλειστικά οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν στο σχέδιο «Τοπικό Όργανο Δημοκρατικής Συμμετοχής Νέων», στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ / Βασική Δράση 3 / «Διαρθρωμένος Διάλογος: Συναντήσεις μεταξύ των νέων και των υπευθύνων για τη λήψη αποφάσεων στο τομέα νεολαίας».

 

Η όλη εκπόνηση του εγχειριδίου για τις βέλτιστες πρακτικές στη νεολαία που μπορεί να είναι εφαρμόσιμες στους δήμους και τις αιρετές περιφέρειες αποτελεί απόρροια των ερευνών και των μελετών που έχουν πραγματοποιήσει οι ίδιοι συμμετέχοντες νέοι τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και μέσα από την εντρύφησή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, κυρίως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον Δήμο Αιγιάλειας.

Επαναδραστηριοποίηση των τοπικών συμβουλίων νέων, δημιουργία Κέντρων Πληροφόρησης, Νεότητας, αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο τομέα της νεολαίας κ.α. είναι μερικές από τις προτεινόμενες πρακτικές που περιέχονται στο εγχειρίδιο που θα δοθεί αρχικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο Δήμο Αιγιάλειας, με την προσδοκία οι προτάσεις των νέων για βελτίωση του μοντέλου λειτουργίας των τοπικών δημοκρατικών θεσμών να υιοθετηθούν από τα περιφερειακά και τα δημοτικά συμβούλια για την εφαρμογή τους κατ' αρχήν σε τοπικό επίπεδο.

Το εγχειρίδιο έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του New Politics For Youth http://www.newpoliticsforyouth.eu/index.php/emeis-sxedio-todisn/vivliothiki.

Οι, κατά γενική ομολογία, δύσκολοι καιροί που διανύουμε επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ άλλοτε δραστικές λύσεις για τα νέα άτομα και βεβαίως οι δήμοι και οι αιρετές περιφέρειες πρέπει να έχουν καταλυτικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.

Επίσης, στον δικτυακό ιστότοπο «New Politics For Youth» (http://www.newpoliticsforyouth.eu/index.php/emeis-sxedio-todisn/ilektroniki-dimoskopisi) έχουν τη δυνατότητα όλοι οι νέοι και οι νέες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, προτάσεις, ιδέες, προκειμένου για την χάραξη δόκιμων και ωφέλιμων πολιτικών πρακτικών σε επίπεδο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης για τον τομέα της νεολαίας, συμβάλλοντας στην βελτίωση των πολιτικών αυτών από τους τοπικούς δημοκρατικούς θεσμούς υπέρ των πραγματικών αναγκών των νέων.

Η παρούσα δημοσίευση εκφράζει μόνο την άποψη του συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε χρήση των περιεχόμενων πληροφοριών.

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής