Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 275 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Πρόσκληση για ένταξη στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημοσίων Ανοικτών Χώρων» απευθύνει το ΚΑΠΕ

Λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις σύγχρονες πόλεις από την έλλειψη ολοκληρωμένου αστικού σχεδιασμού, την ασφυκτική δόμηση, την έλλειψη πρασίνου και την αύξηση της θερμοκρασίας από τα οχήματα και τα κλιματιστικά μηχανήματα επιχειρεί να δώσει το πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημοσίων Ανοικτών Χώρων». Το Πρόγραμμα π ροβλέπει βιοκλιματικές επεμβάσεις σε αστικές περιοχές που παρουσιάζουν σημαντικό κλιματικό πρόβλημα και έχει ως κεντρικούς στόχους την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τη μείωση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας, την επιβράδυνση και τελικώς την αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής, αλλά και τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών παραμέτρων που σχετίζονται με αυτή.

Το ΚΑΠΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος, απευθύνει πρόσκληση στους δυνητικούς δικαιούχους (Υπουργεία, Περιφέρειες της χώρας, Καλλικρατικούς ΟΤΑ, Πανεπιστήμια & Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και άλλα ΝΠΔΔ) να υποβάλουν τις προτάσεις τους για ένταξη. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν σε :

•  Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα

•  Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

•  Μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) και από το Ταμείο Συνοχής με προϋπολογισμό 60εκατ. ευρώ. Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή από τις 01/09/2011 έως τις 31/10/2011 και η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι συγκριτική, βάσει εξειδικευμένων κριτηρίων αξιολόγησης. Η αναλυτική πρόσκληση και όλα τα συνοδευτικά έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.cres.grwww.epperaa.gr και www.espa.gr . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, τηλ. 210 6603300, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." target="_blank">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής