Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 222 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Σαν hobbit...

                     Γράφει ο Σταυρος Μαραγκός

Γεωλόγος-Γεωπεριβαλλοντολόγος

 

Όχι δεν γίναμε ξαφνικά σινεφίλ, ούτε αλλάξαμε θεματολογία...Παραμένουμε λάτρεις των Α.Π.Ε...Τι σχέση έχει ένα hobbit με τις Α.Π.Ε;; Πολύ σωστά νομίζετε όλοι..ΚΑΜΙΑ.

Ο τίτλος του άρθρου έχει να κάνει περισσότερο με μια αφορμή που μου έδωσε η νεοφερμένη κινηματογραφική επιτυχία(παρεμπιπτόντως, εκπληκτικό έργο) και πως αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στον χώρο των Α.Π.Ε που συνεχίζουμε να φωνάζουμε και να επιμένουμε ότι είναι η πιο άμεση λύση και τρόπος διαφυγής μας από την οικονομική κρίση και τα χρέη της χώρας.

 

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι οι γεωτρήσεις για εξόρυξη υδρογονανθράκων ακόμα και αν στεφθούν με απόλυτη επιτυχία δε θα ευδοκιμήσουν για την χώρα πριν το 2017-18.Τα συμπεράσματα δικά σας...

 

Μια άλλη πηγή όμως που ήδη ευδοκιμεί και δεν είναι άλλη από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορεί να προσφέρει στο σύνολο άμεσα ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Το γιατί ακόμα δεν έχουν ευδοκιμήσει όσο θα θέλαμε μπορείτε να το αναζητήσετε σε προηγούμενα άρθρα του υπογράφοντα...Επιστρέφοντας στον τίτλο του άρθρου θα σας πω μόνο ότι ακόμα και τα μεθοδικά χόμπιτ που δε πολυθέλουν φασαρίες και περιπέτειες, ακόμα και αυτά που και πού ξεφεύγουν από τα όρια...Δεν ξέρω αν δικαιώνονται τελικώς(δείτε την ταινία).Μπορώ να σας πω όμως ότι αν εμείς ξεφύγουμε από τα όρια μας, από τη φαρισαϊκή μας παράδοση που δεν μας επιτρέπει να δούμε πιο καθαρά σίγουρα θα δικαιωθούμε.

 

 Με αφορμή λοιπόν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν περίπου 5.000 κάτοικοι και κάμποσες περιβαλλοντικές οργανώσεις σε μερικά ύψιστης σημασίας έργα για την Ελλάδα που από μόνα τους θα μπορούσαν να δώσουν τεράστια ανάσα στην Νησιωτική μας Ελλάδα και να την καταστήσουν βασικό αρωγό και υποκινητή της προσπάθειας για μια χώρα που ενεργειακά θα είναι ανεξάρτητη. Μια Ελλάδα που δε θα εισάγει πια Πετρέλαιο, αέριο, ακόμα και ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ...άκουσον άκουσον. Δεν είναι ουτοπικά όλα αυτά και το γνωρίζετε όλοι πλέον μιας και χώρες με πολύ λιγότερα αγαθά από εμάς το έχουν καταφέρει(Βλέπε Δανία, Ισλανδία,κ.α).Σε αναδημοσιεύσεις και άρθρα της oikopress μπορείτε να καταλάβετε γιατί μιλάω ακριβώς και για τις επενδύσεις αυτές μιας και δε θέλω να σας αναλύσω στην παρούσα ανάγνωση τα χαρακτηριστικά των έργων αυτών και τι μπορούν τελικά να προσφέρουν πάντα ως απαρχή και όχι μεμονωμένα...Πρέπει να σταθούμε λίγο όμως στο γεγονός ότι ακριβώς όπως λειτούργησε το χόμπιτ της ταινίας πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουμε και εμείς. Στενόμυαλοι και καλά κλεισμένοι στα καβούκια μας φοβόμαστε την αλλαγή, το νέο και οτιδήποτε πιθανόν διαταράξει την ησυχία μας. Τώρα που τα γεγονότα βέβαια αλλάξαν τα δεδομένα άρδην ορισμένοι ήδη αλλάξαν γνώμη για τα τεράστια αυτά έργα ανάπτυξης. Ωστόσο οι αγκυλώσεις παραμένουν και είναι αρκετοί οι λίγοι σαυτή τη χώρα να χαλάσουν τους οραματισμούς των πολλών γιατί πολύ απλά θέλουν να συνεχίσουν να είναι ήσυχα χόμπιτ...Δεν το καταδικάζουμε και ίσως να είναι και το σωστό τελικά...Αν δείτε την ταινία σίγουρα θα καταλάβετε γιατί μιλάω αλλά ακόμα και αν δεν την δείτε διαβάστε για το μπλοκάρισμα τεράστιων έργων τη στιγμή που ψάχνουμε απεγνωσμένα λύσεις...Και όχι αυτή τη φορά δεν μας φταίει κανένα κράτος, καμιά γραφειοκρατία!Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και το κοινό καλό απαιτούν ωριμότητα, τόλμη, θάρρος και προπάντων επιχειρήν...!

 

Στην Ελλάδα από τα πιο υγιή επιχειρήν είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από όποια μεριά και αν το δει κανείς....Και αν δεν μπορεί κάποιος να κάνει αυτό το επιχειρήν...ας αφήσει αυτούς που μπορούν και θα επωφεληθεί και ο ίδιος αν έχει λίγο υπομονή και προπάντων διάθεση να ακούσει και να ενημερωθεί και αν θέλετε να τολμήσει κιόλας...Υγιές επιχειρήν λοιπόν και όχι μόνο...Τσεκάρετε όμως και την Oikopress, γιατί δεν είναι μόνο οι Α.Π.Ε αλλά και άλλες δράσεις υγειούς επιχειρήν για κάθε μεγέθους πορτοφόλι. The Hobbit λοιπόν και πολύ Oikopress!

 

Key words : Hobbit, Χόμπιτ, ταινία, πετρέλαιο, Α.Π.Ε

 

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής