Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών στοιχείων ισχύος για οικιακή χρήση

Αναδημοσίευση απο: ezinearticles.gr

 

photovoltaic plantsΜε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη λόγω των αερίων του θερμοκηπίου, η ευαισθητοποίηση του κοινού, για την ανάγκη να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη, έχει αυξηθεί. Καθώς υπάρχει πολιτική αστάθεια και κερδοσκοπία στην αγορά των ενεργειακών πηγών όπως το πετρέλαιο και ο άνθρακας, οι άνθρωποι στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις όπως η ηλιακή ενέργεια. Η χρήση των ηλιακών συσσωρευτών για προσωπική χρήση στο σπίτι, έχει πλεονεκτήματα όπως και μειονεκτήματα. Παρακάτω θα κάνουμε μια γρήγορη επισκόπηση.Αρχίζουμε με το Top 9 των πλεονεκτημάτων των φωτοβολταϊκών στοιχείων ισχύος για οικιακή χρήση:

  1. Υπάρχει αρκετή ενέργεια από τον ήλιο για όλους και είναι δωρεάν.
  2. Είναι πολύ πολύ καθαρό. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των ηλιακών κυψελών ενέργειας προκαλεί μηδενική ρύπανση.
  3. Το ποσό της ενέργειας που απαιτείται για να κάνει ένα ηλιακό κύτταρο είναι πολύ μικρότερο από την ενέργεια που θα παράγει κατά τη διάρκεια της ζωής του.
  4. Η φωτοβολταϊκή ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους φτωχούς πληθυσμούς που ζουν σε περιοχές που δέχονται άφθονη ηλιοφάνεια, εφόσον υπάρξει κάποια βοήθεια με τη χρηματοδότηση και την εγκατάσταση από το εκάστοτε κράτος.
  5. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τις ηλιακές κυψέλες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο αριθμό εφαρμογών, όπως η θέρμανση όταν έχει πάρα πολύ κρύο ή ψύξη όταν είναι πολύ ζεστό.
  6. Οι τοπικές κυβερνήσεις επίσης προσφέρουν επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις για όσους αποφασίζουν να εγκαταστήσουν κάποιο φωτοβολταϊκό σύστημα στα σπίτια. Και έτσι ωφελούνται διπλά.
  7. Τα σπίτια που είναι εξοπλισμένα με ηλιακούς συλλέκτες ενέργειας μπορούν να πωλούν την πλεονάζουσα παραγωγή τους πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο διανομής, το οποίο μειώνει σημαντικά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
  8. Η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μονάδα παραγωγής είναι ευκολότερο ότι ήταν στο παρελθόν.
  9. Έστω και με μικρή εμπειρία ή χωρίς καθόλου  τεχνικές δεξιότητες και με τη βοήθεια ενός καλού do-it-yourself εγχειρίδιου, η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να επιτευχθεί.

 


Πηγή:

ezinearticles.gr

 

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής