Ποιοι Είμαστε

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 επισκέπτες και κανένα μέλος

Newsletter

Γραφτείτε για τα νέα της οίκοpress.

Γίνε μέλος στο Facebook!

 

 ΑΜΚΕ Ερύμανθος

 Κοινωφελής Ερύμανθος Αθήνα

 Δημοσιογραφία Πολιτών

 Βιολογικά Προϊόντα

 Καταναλωτική Συνείδηση

 Οικοενέργεια

Ακολουθήστε μας στο Twitter...

Ενεργειακές καλλιέργειες: μια προσοδοφόρος επένδυση για παραγωγούς και επενδυτές

Γράφει η Ευαγγελία Κωτσοβίνου,

Γεωπόνος ,M.Sc, Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γ.Π.Α

 

Επενδύστε στο τώρα και στο μέλλον…

 

Η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση των ορυκτών καυσίμων, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και της διάβρωσης- ερημοποίησης των εδαφών διαφαίνεται τόσο από την Εθνική όσο και από την Κοινοτική Νομοθεσία. Η ενιαία ενίσχυση σύμφωνα με την νέα ΚΑΠ-Δ’ΚΠΣ (Κοινή Αγροτική Πολιτική - Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) προς τις ενεργειακές καλλιέργειες καθώς και η επιχορήγηση από την ΕΕ με στόχο το έτος 2020 να έχει επιτευχθεί το τρίπτυχο: α) 20% μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 σύμφωνα με την Οδηγία 2009/29/ΕΚ, β) 20% συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με την Οδηγία 2009/28/ΕΚ και γ) 20% εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας.

 

 

Περισσότερα...

Πουλάει ρεύμα από τον ήλιο και πληρώνει τη θέρμανση

Αναδημοσίευση από tanea

 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου παράγει ρεύμα από τον ήλιο: από 108 φωτοβολταϊκά πάνελ (ισχύος (19,44 Kwp) που είναι τοποθετημένα στη στέγη του. Στη συνέχεια πουλάει τον ηλεκτρισμό στη ΔΕΗ. «Με τα χρήματα που παίρνουμε, γύρω στα 8.000 ευρώ τον χρόνο, μπορούμε να πληρώνουμε το φυσικό αέριο, τη ΔΕΗ ή άλλες ανάγκες του σχολείου» λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής Δημήτρης Μπουραντάς. Είναι δηλαδή περίπου το 1/4 των χρημάτων που χρειάζεται η σχολική μονάδα για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών.

Περισσότερα...

Γνωρίζεις πως οι αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. οφείλονται σε κακή διαχείριση των Α.Π.Ε; (Μέρος Γ)

Του Αθανάσιου Κόκκοτου

Διαχειριστή Περιβάλλοντος-Περιβαλλοντολόγου

 

Το κείμενο που ακολουθεί εξηγεί πλήρως, πως γίνονται οι αγοραπωλησίες ενέργειας ανάμεσα στην Δ.Ε.Η. και τους ιδιώτες παραγωγούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.). Επίσης εξηγεί, το πως η Δ.Ε.Η. επωφελείται από το υφιστάμενο καθεστώς εκμεταλλεύοντας τις Α.Π.Ε. και ληστεύοντας τους καταναλωτές με την στήριξη του κράτους. Το άρθρο προσπαθεί να ξεμπλέξει τον λαβύρινθο των χρεώσεων που στους περισσότερους παραμένουν άγνωστες αν και τις βλέπουν στο λογαριασμό τους. Εξαιτίας αυτού του λόγου, το άρθρο είναι πολύ μεγάλο και έτσι θα εκδοθεί σε τρείς συνέχειες. Δυστυχώς, δεν μπορούσε να γίνει ένα ενιαίο κείμενο, αυτό είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος.

 

Περισσότερα...

Αλήθειες και Ψέματα για το «Τέλος ΑΠΕ»

Γράφει ο Σταύρος Μαραγκός

Γεωλόγος - Γεωπεριβαλλοντολόγος

 

Οι διάφοροι εμπλεκόμενοι φορείς στηλιτεύουν τις συντονισμένες προσπάθειες ορισμένων να εμφανίσουν τις ΑΠΕ ως υπεύθυνες για αδικαιολόγητη επιβάρυνση των καταναλωτών μέσω διαδοχικών αυξήσεων του λεγόμενου «Τέλους ΑΠΕ» και τεκμηριώνουν ότι οι συγκεκριμένες αυξήσεις, αντί να υποστηρίζουν χρηματοδοτικά την ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας στη χώρα μας, τελικά καταλήγουν να αυξάνουν την κερδοφορία των προμηθευτών των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, κατά το ποσοστό του μεριδίου της αγοράς που κατέχει κάθε ένας από αυτούς.

Περισσότερα...

Τα σκουπίδια μας είναι η ενέργειά μας

Γράφει η Ελένη Κατσίμπρα,
Γεωγράφος, M.Sc.

katsimpra skoupidiaΟ πλανήτης μας έχει κατακλυστεί με «βουνά» από ρυπογόνα σκουπίδια με μολυσματικά ή τοξικά υλικά για τον αέρα, τη γη, το νερό, τα ζώα και τα φυτά. Είναι εντυπωσιακό πόσα δισ. τόνοι σκουπιδιών υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και πόσα από αυτά δεν ανακυκλώνονται ή δεν αξιοποιούνται. Μόνο στην Ευρώπη τα σκουπίδια φθάνουν τους 2 δισ. τόννους ετησίως.

Περισσότερα...

Αναζητήστε στην Οίκοpress

Βασίλης Τακτικός

Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Επισκεφθείτε επίσης

 

bio trikala logo

ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Social Activism

paratiritiriokp

solon

Ερύμανθος Κοινωφελής Εργασία

edo-mko

Επισκεφθείτε τα Blog Μας

TheBlogIconBlogger 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο

Βασίλης Τακτικός – Συγγράμματα για την Κοινωνική Οικονομία

Δημοσιογραφία Πολιτών

Συμμετοχική Δημοκρατία

Η Επανάσταση των Social Media

Πράσινες Πόλεις

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον

Διαδραστική Παιδεία μέσω της Τέχνης

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Social Activism in the World

Κοινωνική Οικονομία

 

Συμπράττων φορέας

Περιφέρεια Αττικής